Ніби щойно з грядки. Як сушити часник, щоб він пролежав всю зиму

Взимку ви будете насолоджуватися ароматним і свіжим овочем, який стане ідеальним доповненням до ваших страв.

Часник – це дуже корисний і ароматний овоч, який надає страві особливу родзинку. Дачники та городники з успіхом висаджують його на своїх ділянках. Осінню часник прибирають на зберігання. Від того наскільки правильно ви це зробите, залежить те, в якому вигляді ви його дістанете взимку.

Отже, для початку його потрібно ретельно висушити. Тільки що викопаний часник залиште на землі на кілька годин. Так головки і підсохнуть і позбудуться зайвої вологи.

Далі необхідно пов’язати кілька головок часнику і вертикально підвісити в тіні на 2 тижні. Місце має бути сухе і добре провітрюване. Залежно від вологості можете залишити і на місяць. Ознака того, що часник просушився – стебло сухе, лушпиння легко відходить. Потім підрізаємо стебло і коріння, залишаючи по 5-8 см, руками очищаємо верхнє лушпиння. У такому вигляді часник знову залишаємо в провітрюваному місці ще на 5-6 днів.

Зберігати часник краще в темному приміщенні, де не дуже жарко і не дуже холодно, та й вогкість не найкращий варіант.

Ніби щойно з грядки. Як сушити часник, щоб він пролежав всю зиму

Крім цього, часник можна зберігати і в банку. Для цього трилітрову ємність спочатку стерилізуємо, не надто щільно укладаємо головки часнику. Кришкою накривати не потрібно. Зберігати часник в банках можна навіть в кухонній шафі.

З ящиків відмінно підійдуть ті, у яких сітчасті стінки. Такий часник можна зберігати де завгодно, під ліжком, під раковиною, в коморі, в шафі… А ось в капронових панчохах зберігати овоч не рекомендується, краще скористатися сітчастими мішками.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...