Незвичайний рецепт сирної запіканки: з йогуртом та збитими білками

Мені завжди здавалося, що запіканку краще приготувати зі справжнього сиру, ніж використовувати сирну масу. Але одного разу на очі потрапив незвичайний рецепт. Господиням запропонували приготувати випічку на основі сирної маси з йогуртом. Така проста сирна запіканка відразу ж підкорила моє серце.

А вся річ у її найніжнішій текстурі. Випічка за цим рецептом нагадує мусовий торт, ніж оригінальну запіканку. Втім, любителям класики вона також сподобається.

Необхідні продукти:

  • Сирна маса – 180 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Йогурт – 80 г
  • Мигдаль – 10 г

Покроковий процес приготування:

Відокремте білки від жовтків. Жовтки збийте міксером із крохмалем, йогуртом та солодкою сирною масою. Якщо ви взяли несолодку, додайте ще 2 ч. л. цукру. Білки збийте до стійкої маси.

Акуратно перемішайте білки з сирною масою. Тісто перелийте у форму близько 19 см у діаметрі. Дно заздалегідь вистеліть пергаментом. Посипте заготовку мигдалем.

Незвичайний рецепт сирної запіканки: з йогуртом та збитими білками

Готуйте запіканку в розігрітій до 160 градусів духовці 35 хвилин. У процесі випікання добре зросте, а потім впаде. Не засмучуйтесь, за консистенцією запіканка все одно буде повітряною та м’якою. Полийте її сметаною або згущеним молоком і подавайте до столу. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...