Неймовірно смачний і ніжний десерт здатний підкорити навіть справжніх гурманів. Кокосові нотки у цій випічці вдало поєднуються із шоколадом. Спробувавши таку випічку один раз, обов’язково захочеться зробити її ще.
Складові:
- тепле молоко – 200 мл
- йогурт – 125 г
- соняшникова олія без запаху – 100 мл
- цукор – 3 ч. л з гіркою
- сіль – дрібка
- дріжджі свіжі – 13 г
- какао – 1 ч. л з гіркою
- борошно – 465 г
- кокосова стружка – 180 г
- згущене молоко – 380 г
- шоколадний топпінг – для прикраси
До добре нагрітого молока додаємо йогурт. Туди ж вливаємо олію, додаємо сіль, цукор та дріжджі, а потім все збиваємо до однорідності за допомогою віночка. Додаємо какао і ще раз перемішуємо, потім вводимо борошно та замішуємо тісто. Тісто виходить м’яким, глянцевим, яке не липне до рук. Накриваємо його і даємо час збільшитись у 2 рази.
Обминаємо тісто, ділимо на частини та формуємо колобки.
Кокосову стружку з’єднуємо зі згущеним молоком і перемішуємо до однорідності.
Формуємо з кокосової суміші круглі грудочки по кількості заготовок. Кожну порцію тіста розминаємо в невеликий коржик, всередину поміщаємо кокосову начинку і запечатуємо. Надаємо заготовкам круглу форму.
Викладаємо колобки з начинкою в посуд для запікання, накриваємо і даємо постояти 10-15 хвилин.
Відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин.
Коли десерт злегка охолоне, прикрашаємо шоколадним топпінгом і кокосовою стружкою, а потім подаємо до столу.