Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

В даний час на кондитерських прилавках є величезна кількість всіляких десертів. Але, незважаючи на величезний вибір різних ласощів, приготовлених за новими рецептами, покупці найчастіше віддають перевагу класиці. Ось чому вибір падає на всі улюблені «Наполеони». Цей торт дарує незабутні смакові відчуття. Адже він такий ніжний та солодкий.

Необхідні продукти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Пшеничне борошно – 60 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 60 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Молоко – 1 л
  • Вершкове масло – 100 г
  • Листкове тісто – 500 г
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Вбиваємо в каструлю яйця, додаємо цукор, борошно, кукурудзяний крохмаль та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти віночком. Вливаємо молоко і знову перемішуємо. Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Додаємо вершкове масло та перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою та відставляємо убік.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Листкове тісто нарізаємо смужками шириною півтора сантиметри.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Виставляємо їх на пергаментний папір на лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

У миску вливаємо вершки (33-36% жирності), додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Дістаємо наш крем, приготований з яєць, і збиваємо його так само міксером.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Змішуємо дві підготовлені суміші, збиваючи все поступово міксером.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Викладаємо крем у форму. Накриваємо його готовими смужками із листкового тіста. Потім зверху викладаємо курагу і сушені журавлини, які потрібно зволожити водою за 15 хвилин до цього. Потім викладаємо смужки з тіста і знову сухофрукти.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Потім слідує ще один шар з тіста і крему. Накриваємо плівкою та ставимо на ніч у холодильник.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Дістаємо наш торт із форми. Змащуємо його кремом з боків.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Для прикраси використовуємо залишки тіста, які слід покришити. Наносимо їх на торт з усіх боків.

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Ідеальний “Наполеон” готовий!

Незрівнянна варіація «Наполеона»: ошатний та корисний

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...