Немає нічого простіше! Класичний рецепт домашніх еклерів із заварним кремом

Всім привіт! Багато хто помилково вважає, що еклери це дуже складний і примхливий в приготуванні десерт, для якого потрібна духовка з безліччю функцій і різні кондитерські пристосування.

Сьогодні я хочу поділитися з Вами класичним рецептом еклерів з заварним кремом, які готуються на раз-два-три! Поїхали!

Для еклерів Вам знадобиться:

  • борошно – 150 г
  • олія соняшникова – 100 г
  • вода – 200 г
  • яйце – 4 шт
  • дрібка солі

Для заварного крему Вам знадобиться:

  • молоко – 700 г
  • яйце – 2 шт
  • цукор – 200 г
  • борошно – 3 ст. ложки
  • масло вершкове – 50 г
  • ванілін – 1 г

Як приготувати еклери з заварним кремом?

1. Спочатку приготуємо крем, щоб він встиг охолонути і загуснути. У каструлю з товстим дном розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін і злегка збиваємо до однорідності.

2. Додаємо молоко і борошно, добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, інакше крем може підгоріти. Після закипання варимо ще 10-12 хвилин, все так же помішуючи. Крем повинен добре загуснути.

3. Потім прибираємо каструлю з вогню, додаємо в крем вершкове масло. Як тільки масло розтопиться, перемішуємо крем, накриваємо його харчовою плівкою “в контакт”, щоб зверху не утворилася скоринка. Даємо крему охолонути.

4. Поки крем остигає, приготуємо самі еклери. У каструлю наливаємо воду, додаємо до неї цукор, сіль і соняшникову олію. Доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.

5. Потім прибираємо з вогню і відразу ж висипаємо в гарячу воду борошно і швидко перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Даємо трохи охолонути (вистачить 10 хвилин).

6. Як тісто охолоне додаємо в нього яйця по одному, кожен раз ретельно збиваючи міксером або віночком. Консистенція тіста повинна нагадувати густий крем.

7. Тісто перекладаємо в кулінарний мішок і з допомогою насадки “зірочка” видавлюємо на застелене пергаментом деко у вигляді смужок однакової довжини. Між ними треба залишати мінімум 3 см, оскільки в процесі випікання еклери сильно збільшуються в розмірі.

Якщо у Вас немає кондитерського мішка, Ви можете використовувати для цього звичайний целофановий пакетик, зробивши в ньому невелику дірку, або ж просто викласти тісто ложкою, це не так важливо!

8. Ставимо наші еклери в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.

9. Готові еклери необхідно охолодити і начинити кремом. Це можна зробити за допомогою кондитерського мішка (або целофанового пакетика), зробивши невеликі отвори в еклерах.

10. Готові еклери можна посипати цукровою пудрою або змастити розтопленим шоколадом. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...