Якщо у вас відмінний урожай черешні, то приготуйте з неї джем. Він виходить дуже густий без будь-яких загусників – крохмалю, агар-агару і т. д. Приготувати його легко і просто!
Візьміть 500 г черешні без кісточок, розділіть на дві частини. Одну частину перебийте занурювальним блендером. Відправте до другої в каструлю.
Засипте 300 гр. цукру, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, варіть джем. Скільки потрібно часу – залежить від сорту черешні.
У міру приготування знімайте пінку.
Перевірити, чи готовий джем просто: капніть джем на тарілку, зачекайте 5 секунд і переверніть тарілку. Якщо джем не потече, то він готовий.
Наприкінці варіння додайте або 3 гр. лимонної кислоти, якщо закатуватиме на зиму в стерилізовані банки, або 1 ч. л. лимонного соку, якщо будете їсти відразу. Це дуже апетитно навіть просто із хлібом!