Ці пампушки з заварним кремом сподобаються як дорослим, так і дітям. Спробуйте приготувати!
Інгредієнти приблизно на 20 штук
- 100 гр борошна для закваски
- 10 гр. дріжджів
- 5 гр. цукру
- 35 гр. вода
- 500 гр. борошна
- 50 гр. вершкового масла
- 100 гр. цукру
- 375 гр. яйця
- цедра 1 лимона
- 1 стручок ванілі
- 5 гр. солі
Для заварного крему
- 400 мл цільного молока
- 100 мл. вершків
- 150 гр. яєчних жовтків
- 150 гр. цукру
- 20 гр. кукурудзяного крохмалю
- 20 гр. рисового крохмалю
- 1 стручок ванілі
- олія для смаження
- цукровий пісок або пудра за смаком для обсипання
Приготування пампушків
Приготуйте закваску, змішавши перераховані спочатку інгредієнти. Викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і дати настоятися 24 години при температурі близько 20.
Після необхідного часу приготуйте тісто, змішавши закваску з борошном, цукром, яйцями, цедрою лимона і ваніллю в міксері. Місіть до тих пір, поки повністю не змішається, додавайте сіль і нарешті м’яке масло, потроху. Не додавайте наступну порцію масла, поки тісто повністю не вбере попереднє.
Перекладіть все на злегка посипану борошном робочу поверхню і закінчіть місити руками, надаючи їй форму кулі.
Поверніть тісто в ємність, покриту харчовою плівкою, і дайте йому піднятися в холодильнику на 12-14 годин.
Приготуйте заварний крем зі всіх вказаних інгредієнтів.
Візьміть тісто з холодильника і дайте йому акліматизуватися до кімнатної температури протягом приблизно 1 години.
Переверніть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розкачайте качалкою, витримуючи товщину близько 1 см. І за допомогою ножа або кухля сформуйте кружечки діаметром 5/6 см.
Покладіть їх на посипану борошном тканину, накрийте і дайте тісту піднятися протягом години.
Доведіть олію до температури 180 С і занурюйте по кілька дисків за раз, пару раз провернувши.
Коли пончики стануть золотистими, перекладіть їх на промокальний папір і відразу ж покладіть ще гарячими в цукровий пісок.
Коли вони стануть трохи теплими, наповніть їх кремом за допомогою кондитерського мішка.