У сезон персиків обов’язково порадуйте себе та своїх близьких найсмачнішим пісковим пирогом із персиками. Його смак та аромат не залишать нікого байдужим. З’їдається такий пиріг дуже швидко, і це не дивно, адже поєднання пісочного тіста та соковитих ароматних персиків просто ідеальне.
Для приготування знадобиться:
- борошно – 500 г;
- масло вершкове – 250 г;
- цукор – 150 г;
- яйця (середні) – 2 шт;
- сметана – 50 г;
- сіль – ¼ ч.л;
- екстракт ванілі – 1 ч.л;
- розпушувач – 6 г;
- персики – 800 г;
- крохмаль – 1 ст.л;
- цукор – 1 ст.л.
У великій мисці з’єднайте борошно, розпушувач, сіль, цукор і добре перемішайте. На великій тертці натріть вершкове масло. Перетріть вершкове масло та сухі інгредієнти до отримання крихти.
В окремій мисці з’єднайте яйця, сметану та екстракт ванілі. Додайте рідкі інгредієнти і замісіть пісочне тісто.
Сформуйте з тіста валик, відокремте 1/3 частину та заберіть тісто в холодильник.
Для приготування персики наріжте на невеликі шматочки і додайте до них одну столову ложку крохмалю і трохи цукру. Більший шматочок тіста розкачайте на пергаментному папері в круглий коржик діаметром на кілька сантиметрів більше форми, щоб сформувати бортики.
Перекладіть основу у форму, зверху викладіть начинку. Сформуйте акуратні борти.
Розкачайте частину тіста, що залишилося, і розріжте його на смуги товщиною приблизно 1 см. Для того щоб красиво оформити пиріг поставте в центр невелику чашку і розкладіть навколо неї смуги тіста.
У центр викладіть кілька часточок персика.
Випікайте пиріг при температурі 180 градусів за Цельсієм 35-45 хвилин. Охолоджений пиріг витягніть з форми, перекладіть на тарілку і присипте цукровою пудрою перед подачею.