Недоторканний запас: що приготувати з пелюсток троянд

Не станемо в цей раз писати про те, що літо – це благодатна пора. Ну хоча б тому, що це очевидно. Багато хто використовує цей час з розумом, піклуючись про те, щоб частинки сонячного світла залишалися в баночках з закрутками. Ось і ми вирішили приготувати варення з чайної троянди. І не тільки!

Варення з чайної троянди

Необхідні продукти:

  • 1 кг пелюсток чайної троянди
  • 1 кг цукру
  • 100 мл лимонного соку

Покроковий процес приготування:

Найскладніше у всьому цьому ділі – перетерти пелюстки з цукром вручну. Чому так? Якщо пробивати блендером, то вони будуть перегріватися, а тому втратять свої смакові властивості. Тому в охолодженій ступці або невеликими партіями в блендері, але недовго.
Перед тим як розкласти варення в баночки, змішай його з лимонним соком (100 мл) по можливості ретельно. Лимонний сік в даному випадку виступає як консервант і стабілізатор. Баночки і кришки повинні бути добре простерилізовані.

Розкладай конфітюр в банки і щільно закривай кришками. Зберігатися йому потрібно в холодильнику, час зберігання – 1 рік. Тому рекомендуємо підписати банки і проставити на них актуальні числа.

Якщо в холодильнику недостатньо місця і зберігати конфітюр в ньому не виходить, тоді потрібно додати більше цукру. На кілограм пелюсток взяти півтора кілограма солодкого піску. Тоді можна зберігати в коморі, але щоб сонячне світло не потрапляло. Варити пелюстки, звичайно ж, не можна. Вони миттєво втратять аромат, колір і смак. Ось так!

Недоторканний запас: що приготувати з пелюсток троянд

Міцна настоянка з пелюсток троянд

Необхідні продукти:

  • 3-х літрова банка, повна пелюсток троянд
  • домашня міцна градусів 70
  • 300 г цукру на 1 літр продукту

Покроковий процес приготування:

Насип пелюстки в банку доверху, але утрамбовувати їх не потрібно. Просто до горлечка набирай і цього досить. Потім залий смачною домашньою, але щоб градусів 70 було. Залиш на сонці на 2 тижні. Довго, але що поробиш!

Зціджуй в окрему тару рідину через марлю (або сито), щоб відокремити пелюстки. Марля потрібна для того, щоб пелюстки віджати. Якщо через сито, то можна придавити на деякий час.

Додай все в сироп, який приготовлений в пропорції 300 г цукру на 1 л води. Консистенція повинна бути схожою на не надто густий кефір. Розлий отримане по скляних пляшках і постав в прохолодне місце. Дістати їх можна буде тільки через два місяці.

Два місяці – це довго, справедливо зауважиш ти. Так, але зате який потім шикарний смак! Якщо чекати не хочеться, тоді додавай цукор відразу в банку, через два тижні отримаєш ту саму рожеву настойку, смачного!

Недоторканний запас: що приготувати з пелюсток троянд

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...