Чи любите ви буряки у салатах? Адже це не тільки дуже корисний продукт, але ще й дуже смачний – особливо у вдалих поєднаннях з іншими інгредієнтами!
Інгредієнти для салату:
- Буряк відварений або печений – 3-4 шт. (300-350 гр.);
- Мандарини (без кісточки) – 3 шт. (100-150 гр.);
- Листя салату – 50-70 гр.;
- Петрушка або кінза (на вибір) – 20 гр.;
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.;
- Горіхи грецькі – 30 гр.
Соус:
- Соняшникова олія (будь-яка) – 3 ст. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Цукор – 0,5 ч. л.;
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.;
- Перець мелений чорний – 0,3 ч. л.;
- Сік лимона – 1-2 ст. л.
Листя будь-якого салату порвіть на великі шматочки і викладіть на тарілку. Зверху розкладіть нарізані тонкими слайсами буряки.
Також наріжте кружальцями мандарини без кісточки, цибулю – півкільцями, петрушку (або кінзу) – дрібно наріжте. Все викладіть шарами на буряки. Нарешті, грубо порубайте волоські горіхи і також розкидайте їх по салату.
Залишиться тільки змішати все для смачної заправки, і салат можна подавати на стіл! З’єднайте спеції, олію та сік лимона в окремій тарі.
І полийте рівномірно весь салат.
Не перемішуйте салат, щоб він залишився гарним. Дуже смачний, пікантний та ідеально збалансований салат – спробуйте і ви!