Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

У вас відмінний урожай кабачків і ви вже не знаєте, куди їх дівати? Тоді зробіть з них смачні ласощі з мінімумом цукру і максимумом корисних речовин – цукати!

Вам буде потрібно:

  • кабачки (очищені) – 1 кг;
  • цукор – 200 г;
  • будь-який інгредієнт для додання смаку

Ще один плюс такого способу заготовки кабачків в тому, що для нього відмінно підходять не молоденькі, а вже дозріли щільні плоди, так як вони краще тримають форму.

Кабачки миємо й очищаємо від шкірки і насіння, після чого нарізаємо. Можна просто порізати їх за допомогою звичайного ножа на кубики, але можна зробити майбутні цукати і більш цікавими, нарізавши шматочки фігурно. Єдине правило, яке потрібно дотримуватися – щоб довжина і товщина шматочків була не меншою 2-3 см, адже в процесі приготування вони зменшаться приблизно в 2 рази.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Підготовлені шматочки засипаємо цукром і залишаємо на ніч. Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні стільки часу, можна обійтися і кількома годинами, головне, щоб кабачки встигли випустити достатню кількість соку.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Так як кабачки мають нейтральний смак і відмінно можуть увібрати будь-який інший, додаємо до них щось для додання смаку і запаху. «Підсилювач смаку» в цукатах з кабачків може бути будь-яким. У нашому випадку це журавлина, перемелена блендером, і ананасовий сік. Вибрані підсилювачі додаємо до виділеного соку з кабачків з цукром, добре все перемішуємо.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Потім ставимо каструлю з майбутніми цукатами на вогонь і коли вміст закипить, зменшуємо вогонь і варимо все приблизно 5-10 хвилин на середньому вогні. Вимикаємо плиту і залишаємо кабачки до повного охолодження. Потім знову доводимо ласощі до кипіння, варимо 5-10 хвилин і знову даємо йому охолонути. Повторюємо ці маніпуляції не менше 3 разів до тих пір, поки сироп майже повністю не вбереться або не випарується.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Остиглі цукати викладаємо на піддон сушарки або деко, де вони будуть сушитися. Сушити цукати можна природним шляхом, наприклад, на підвіконні. А також в духовці, при температурі 35-40 градусів, або на відповідному режимі в спеціальній сушарці.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Готові цукати при бажанні пересипаємо цукровою пудрою, але і без неї вони відмінно зберігаються.

Не знаєте куди подіти кабачки? Зробіть з них цукати з будь-яким смаком. Смачно і корисно

Автор

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...