Не викидайте мандаринові кірки, вони дуже корисні

Мандарин – це найпопулярніший фрукт, якому віддають перевагу люди з усього світу. Але його зовнішня оболонка вважається відходом, і всі намагаються позбутися від неї. Разом з тим, високий вміст флаваноїдів в шкірці мандарина здатне позитивно впливати на серцево-судинну систему і знижує тиск.

Корисні властивості мандаринових шкірок

Поліпшення настрою, зниження рівня холестерину і цукру у крові, підвищення працездатності, очищення печінки, позбавлення від нудоти, протизастудний ефект.

Мандаринова шкірка має безліч корисних властивостей, які допоможуть поліпшити здоров’я організму і підтримати красу тіла. Шкірка мандарина є чудовим джерелом ефірної олії і клітковини, вона усуває блювоту, покращує апетит, відновлює здоров’я дихальних шляхів. Крім того фруктова цедра багата каротиноїдами і бета-каротином, які покращують зовнішній стан шкіри і волосся.

Рецепт приготування чаю

Очистіть один мандарин, подрібніть кірки ножем і ретельно промийте їх. У ємність для заварки додайте одну чайну ложку чаю, підготовлені кірки, залийте кип’ятком і дайте настоятися 10 хвилин. Приймайте по 1-2 чашки такого чаю в день.

Допомога печінці

Для очищення цього органу фахівці рекомендують вживати цедру мандарина, так як вона сприяє підвищенню імунітету, покращує метаболізм і травлення. Вживати фруктову шкірку можна з чаєм, у вигляді свіжоприготовлених цукатів або відвару з кірочок.

При ГРВІ

Якщо ви хочете захистити організм від сезонних загострень застуди, то чай з кірок мандарина стане відмінним вибором. Він вилікує вас від симптомів застуди, позбавить дихальну систему від слизу.

А якщо застуда супроводжується сухим кашлем, то можна скористатися розчином для інгаляцій з мандаринової цедри. Для цього 50 грамів шкірки залийте 200 мілілітрах води, поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть протягом декількох хвилин.

Для травної системи

Мандаринова шкірка допоможе вам позбавитися від діареї та болю в животі. А для поліпшення травлення фахівці рекомендують використовувати мандариновий порошок, який можна придбати в магазині або приготувати самостійно.

Для цього очистіть цитрус від цедри, видаліть білі волокнисті частини на внутрішній поверхні шкірки, промийте цедру в теплій кип’яченій воді і висушіть на сонці або в духовці. Після сушіння подрібніть шкірку в кавомолці і додавайте в страви. Плюсом до всього такий порошок допоможе вам позбавитися від приступів опіків і забезпечить свіжий подих.

Для зниження рівня поганого холестерину

Як показують численні дослідження, цедра мандарина здатна значно зменшити рівень шкідливого холестерину і знизити ризик серцевих захворювань. Вживати мандаринові кірки для цієї мети можна у вигляді відвару і порошку.

Шкода і протипоказання

Мандаринова шкірка це корисний продукт. Правильне його використання відновить ваше здоров’я і зміцнить організм, але у будь-якого корисного продукту є правила застосування, які залежать від загального стану людини.

Найбільш поширені протипоказання це алергія, панкреатит, гастрит, виразкова хвороба, цукровий діабет, гепатит, запалення жовчного міхура і нирок, годування грудьми. Помірне споживання продукту не може нашкодити здоровій людині, а тільки принесе користь.

Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...