Не не закуска, а казка для шашликів, пікніків і святкового столу

Такі ароматні і смачні, гострі, з пікантною ноткою солодкі перці – це ідеальне доповнення до будь-яких м’ясних страв, не тільки до шашликів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • солодкий перець, 1.5 кг;
  • петрушка, кріп і кінза по пучку;
  • часник, 1 головка;
  • гострий перець, 1 шт.

Для приготування маринаду необхідно:

  • вода, 1 л;
  • сіль, 100 г;
  • цукор, 120 г;
  • лавровий лист, 2 шт;
  • коріандр насіння, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 120 мл;
  • оцет 6%, 150 мл;
  • перець горошком і запашний по 5 – 7 шт.

Процес приготування

Виймаємо середину з перцю, промиваємо. Перець можна брати будь-який, звичайний або м’ясистий, в будь-якому випадку буде смачно. Ріжемо на 4 частини.

У воді розчиняємо сіль і цукор, лавровий лист, коріандр, перець, оцет і олію соняшникову.

Коли маринад закипить, кладемо перець, варимо 1 – 2 хвилини, все залежить від товщини перцю.

Нарізану зелень змішуємо з дрібно посіченим часником і гострим перцем.

Складаємо в ємність шар перцю, посипаємо сумішшю зелені і часнику.

Заповнюємо ємність цими шарами і заливаємо маринадом.

Накриваємо вантажем і кришкою і ставимо в холодильник на 12 годин.

Подаємо закуску до будь-яких страв, м’ясних і рибних, на вечерю, свято і беремо на пікнік.

Не не закуска, а казка для шашликів, пікніків і святкового столу

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...