Не клопіткий і ароматний борщ на зиму

Пропонуємо вам зробити заготовку борща на зиму. це практично повноцінна страва, вам залишиться тільки зварити бульйон і картоплю. До того ж літні овочі набагато смачніші і борщ вийде більш ароматним.

Необхідні продукти

  • 2 кілограми капусти
  • 2 кілограми помідорів
  • 500 г моркви
  • 500 грам цибулі
  • 500 грам буряка
  • 500 грам солодкого перцю
  • 1 гострий перець
  • зелень
  • 2 столові ложки солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 15 штук перцю горошком
  • 150 мілілітрів соняшникової олії
  • 50 мілілітрів оцту 9%

Очищені моркву і буряк натираємо на грубій терці.

Цибулю чистимо і нарізаємо кубиком.

У солодкого перцю видаляємо насіння і нарізаємо кубиком. Подрібнюємо приготовлену зелень. Шаткуємо тонкою соломкою капусту.

У помідорів вирізаємо плодоніжки, а потім пропускаємо їх через м’ясорубку.

У велику каструлю перекладаємо всі підготовлені продукти, додаємо сіль, цукор, перець горошком, гострий перець і вливаємо олію. Все добре перемішуємо і ставимо на плиту.

Доводимо масу до кипіння і продовжуємо варити 1 годину, періодично помішуючи.

Через відведений час знімаємо з плити, додаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо по стерилізованим баночках. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження, а потім прибираємо на постійне місце зберігання.

Rating
( No ratings yet )
Loading...