“Мазурики” – дуже смачна і проста в приготуванні страва, яку гідно оцінить вся ваша сім’я. Найголовніший плюс – це те, що ви витратите на процес приготування всього 30 хвилин вашого часу.
“Мазурики” – страва сучасної української кухні, варіант котлет з фаршу індички з додаванням сиру і вершкового масла. Готова котлета по формі нагадує ковбаски або сардельки. “Мазуріки” виходять соковитими і ніжними, приготувати їх не складе особливих труднощів. Вони підійдуть як для тихої сімейної вечері, так і для святкового столу. Прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром і легкими овочевими салатами.
Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- Вершкове масло – 60 грамів
- Сир – 80 грамів
- Фарш з індички – 500 грамів
- Молоко – 30 мл
- Яйце – 1 штука
- Сіль, чорний перець – за смаком
- Панірувальні сухарі – 70 грамів
- Соняшникова олія – 3-4 столові ложки
Покроковий рецепт приготування
Вершкове масло необхідно розтопити на водяній бані, сир натираємо на грубій терці. У фарш додаємо вершкове масло, сир, молоко, яйце, сіль і перець. Інгредієнти ретельно перемішуємо, з отриманої маси формуємо котлети довгастої форми.
Кожну обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо в невеликій кількості олії з обох боків до рум’яної золотистої скоринки, а це близько 6-7 хвилин.
Якщо ви маєте в своєму розпорядженні більше часу, то перед обсмажуванням рекомендується відправити мазурики в морозильник на півгодини. Так вони будуть краще тримати форму.
Неодмінно спробуйте їх приготувати і результат оцінять всі ваші рідні. Смачного!