Хочеться закрити помідори на зиму, але без солі та оцту? Є гарний, перевірений рецепт, яким помідори залишаються як свіжі, з городу, протягом 2 років. Спробуйте закрити кілька баночок і наступного року закриєте набагато більше!
Помідори промити, видалити плодоніжку. Викласти на лист, поставити в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
Ще гарячі перекласти чистою ложкою у чисту банку. Не додавати ні сіль, ні оцет, ні кип’яток.
На дно каструлі викласти рушник, поставити банки, залити гарячою водою. Прикрити банки кришками. Воду довести до кипіння, зменшити вогонь, каструлю прикрити кришкою і стерилізувати 20 хвилин.
Кришки відразу закрутити максимально щільно. Дати охолонути.
У такому вигляді помідори зберігаються у прохолодному місці до 2 років. А після відкриття банки за смаком не гірші за свіжі!