Навіщо я розрізаю курячі ніжки до кістки та заливаю молоком

Куряче м’ясо за цим рецептом виходить дуже пікантним і м’яким, а скоринка – апетитно хрусткою. Як правильно підготувати ніжки до смаження та як їх замаринувати, читайте далі.

Нам знадобиться:

  • Куряча гомілка – 6 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Часниковий порошок – 1 ч. л.
  • Молоко – 150 мл
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Червоний перець мелений – за смаком

Покроковий рецепт приготування:

Курячі гомілки очистіть від залишків шкіри. Далі розріжте їх уздовж кістки. М’ясо розгорніть, як книжку. Потім перекладіть курячі ніжки в глибоку миску.

Навіщо я розрізаю курячі ніжки до кістки та заливаю молоком

До м’яса додайте всі вищезазначені спеції. Можете додати ще щось до смаку. Залийте продукти зі спеціями молоком. Тепер добре все перемішайте.

Навіщо я розрізаю курячі ніжки до кістки та заливаю молоком

Залишіть гомілки маринуватися на годину при кімнатній температурі. Ємність бажано закрити плівкою або кришкою герметичною. Через годину розігрійте на сковороді олію.

Навіщо я розрізаю курячі ніжки до кістки та заливаю молоком

Курячі гомілки обсмажте в розпеченій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Готувати м’ясо краще під кришкою, щоб добре пропеклося. Тільки зменште вогонь до мінімального.

Через хвилин 15 страва буде готова. Особисто я подаю курячі ніжки, приготовані за цим рецептом, з рисом, як на Сході. Втім, не менш смачними вони будуть і з картопляним пюре. А як ви готуєте гомілки? Діліться улюбленим рецептом!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...