Навчилися зберігати часник свіжим на рік. Закриваю по банках і смак залишається

Озимі сорти часнику найчастіше втрачають більшу частину смаку. Тому ми навчилися у кулінарів зберігати ще літній чи осінній часник свіжим на рік уперед: якщо закатати його в банки як соління, весь смак залишається.

Інгредієнти: 500 г часнику, по 15 г кам’яної солі і по 30 мл яблучного оцту в кожну банку, по скибочці лимона в банку. Об’єм банок по 330 мілілітрів.

Часник чистимо і без подальшої обробки відразу розкладаємо по банках.

Навчилися зберігати часник свіжим на рік. Закриваю по банках і смак залишається

Додаємо в кожну сіль, яблучний оцет, часточку лимона та заливаємо водою.

Навчилися зберігати часник свіжим на рік. Закриваю по банках і смак залишається

Закриваємо кришками та відправляємо на зберігання, стерилізації такий часник не вимагає.

Навчилися зберігати часник свіжим на рік. Закриваю по банках і смак залишається

Ми навмисно не використовували жодних спецій та консервантів у рецепті. Завдяки цьому часник збереже свій смак.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...