Щоб відчути ефект, слід додати до супу хоча б 2 ст. л. манки. Навіть така кількість здатна загустити рідину, надати страві ніжнішу консистенцію. А якщо манку ще й обсмажити, як це робила моя бабуся, ваш суп набуде надзвичайного смаку.
Необхідні продукти:
- Цибуля – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 200 г
- Курячий бульйон – 2 л
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Манка – 0,5 склянки
Покроковий процес приготування:
Спочатку потрібно обсмажити манку. На сковороді розігрійте 2 ст. л. олії або смальцю. До неї пересипте манку. Обсмажуйте її, помішуючи, до утворення золотистого відтінку.
Через 3 хвилини пересипте готову манку в окрему миску. У ємності із товстим дном розігрійте 2 ст. л. олії. У неї до м’якості обсмажте цибулю, нарізану кубиками.
Туди ж відправте нарізану кубиками капусту та моркву, натерту на великій тертці. Готуйте овочі до м’якості. Далі залийте їх 2 л курячого бульйону. Додайте манку помішуючи і варіть суп 20 хвилин на слабкому вогні.
Готовому супу дайте настоятися під кришкою 10 хвилин. Потім подавайте його до столу.