Мабуть, всі погодяться, що в будь-якій випічці два основних компоненти – це корж і крем. Сьогодні існує безліч різновидів як першого, так другого, головне не боятися пробувати нове. Наприклад, замість звичного багатьом вершкового крему можна приготувати незвичайний і дуже смачний крем на манній крупі. Такий крем нагадує ніжне суфле і добре тримає форму.
Необхідні продукти:
- молоко – 500 мл;
- манна крупа – 5 ст.л.;
- масло вершкове – 300 г;
- цукор – 7 ст.л.;
- ванільний цукор – 20 г;
- яйце (за бажанням) – 2 жовтки.
Покроковий процес приготування:
Молоко нагріваємо, додавши до нього дрібку солі. А поки воно нагрівається готуємо суху суміш із цукру та манної крупи.
Потім у гаряче молоко тонким струмком вводимо манну крупу з цукром і варимо її до загустіння, після чого прибираємо охолоджуватися приблизно на 2 години.
Остиглу манну кашу збиваємо міксером. Продовжуючи збивати, додаємо до каші м’яке вершкове масло. Крем відразу починає біліти.
В кінці додаємо в крем лимонний сік, ванільний цукор або ароматизатори за смаком. Також за бажанням в крем можна додати яєчні жовтки, тоді він буде ще більш пишним. Готово!