Для того, щоб урізноманітнити меню, необов’язково купувати дорогі продукти та готувати вишукані страви. Навіть звичайну картоплю та фарш можна перетворити на щось нове та цікаве. Пропонуємо вам приготувати дуже ситну та смачну страву – картопляні кульки з начинкою з фаршу.
Для м’ясних кульок необхідно:
- 400 г фаршу;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- сіль, перець та інші спеції за смаком;
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- 4 гілочки петрушки.
Для картопляної основи потрібно:
- 1 кг картоплі;
- 50 г вершкового масла;
- 1,5 ч. л. солі;
- 1/2 ч. л. чорного перцю;
- 100 г сиру чеддер;
- 4 гілочки петрушки;
Для паніровки:
- 1/2 склянки борошна (60 г);
- 1 склянка панірувальних сухарів (120 г);
- 2 яйця;
- 1/2 ч. л солі.
Відваріть картоплю в мундирі до повної готовності. До фаршу додайте натерту на дрібній тертці цибулю, часник, спеції за смаком, яйце і олію і ретельно перемішайте всі інгредієнти руками. Додайте до фаршу подрібнену петрушку та ще раз перемішайте.
Злегка змастіть руки олією і сформуйте з фаршу фрикадельки середнього розміру.
Обсмажте фрикадельки до повної готовності у великій кількості олії.
Очистіть відварену картоплю, додайте до неї вершкове масло і зробіть пюре. Додайте спеції за смаком, натертий на дрібній тертці сир чеддер, зелень петрушки та добре перемішайте.
Змастіть руки олією і сформуйте з картопляної маси коржик. У центр коржика покладіть м’ясну кульку і акуратно загорніть її в картоплю.
В результаті у вас вийде досить велика картопляна кулька з м’ясною фрикаделькою всередині.
Підготовлені кульки запаніруйте в тришаровому паніруванні: спочатку в борошні, потім у збитому яйці, потім у шарі панірувальних сухарів.
Запановані картопляні кульки обсмажуйте у фритюрі до золотистої скориночки.
Подавайте страву гарячою з улюбленими соусами.