Найсмачніша картопля з сиром у духовці. Її обожнюють усі

Я часто дивую свою сім’ю, готуючи непрості та вишукані вечері. Перепробувала вже багато рецептів. Але щоразу рідні просять, щоб я знову повторила картоплю із сиром. Мовляв, вона їм більше за інших подобається. Чому? Адже страва робиться просто та швидко.

Продукти для цього потрібні звичайні. Це картопля, дуже маленький шматок сиру плюс спеції. Зате страва дуже ситна! До речі, ці інгредієнти ви можете як завгодно змінювати у пошуках різних смаків та ароматів.

Необхідні продукти:

  • 0, 6 кілограм картоплі;
  • 60 грам твердого сиру;
  • Шість столових ложок олії соняшникової;
  • Солі – за смаком;
  • По 0, 2 чайні ложки коріандру та паприки;
  • Стільки ж червоного перцю меленого та чорного також меленого.

Покроковий процес приготування:

Треба очистити, промити та обсушити картоплини. Далі нарізати у вигляді невеликих брусочків.

Потім натирайте твердого сиру, взявши дрібну тертку, і влийте олію, покладіть сіль та спеції. Розмішайте.

З’єднайте разом картоплю та масу із сиру.

Візьміть пергамент, розріжте на шматки і зробіть із них «човники». Сюди треба вкласти картоплю із сиром.

Перекладіть всі «човники» на лист. При температурі духовки 200 градусів випікання триває 30 чи 45 хв.

Однак, абсолютно точного часу для цього немає. Воно залежить від особливостей вашої духової печі та того сорту картоплі, яку ви купили.

Подавати страву на стіл можна з соусом. Я віддаю перевагу домашньому сметанно-часниковому соусу. Їжте на здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...