Такі хрусткі зовні і м’які всередині – просто неймовірно смачно! Цей найпростіший рецепт пончиків настільки простий, але в той же час вдалий, що впорається навіть той, хто раніше ніколи не готував пончики.
Інгредієнти для пончиків:
- 1 яйце;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1/4 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. розпушувача;
- 200 мл теплої води (1 гранований стакан);
- 300 г борошна (2 гранованих стакана);
- зелена цибуля за смаком;
- олія для смаження.
До яйця додати дріжджі, соду, сіль, розпушувач, перемішати. Додати воду і борошно, замішати рідкувате тісто ложкою. Накрити кухонним рушником і залишити на годину, щоб тісто збільшилось вдвічі.
В пишне тісто додати нарізану зелену цибулю, ложкою перемішати.
Дошку і руки змастити олією. Відщипуючи по шматочку, формуйте кружечки.
Розігрійте олію в сковорідці. Занурте пончики в олію.
Посмажте пончики з двох сторін.
Викладіть на серветки, щоб вони ввібрали зайву олію. Найпростіші пончики готові. Смачного!