Найпростіший пиріг з полуницею! Соковитий, ароматний і шалено смачний

Пиріг з полуницею - рецепт приготування

Необхідні продукти

  • вершкове масло – 100 гр.
  • цукор – 1 ст.
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • яйця – 2 шт.
  • кефір – 1 ст.
  • борошно – 1,5 ст.
  • розпушувач – 1,5 ч.л.
  • ст. – 200 мл.

Форма для випічки 20 х 20 см.

Покроковий процес приготування полуничного пирога

М’яке вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром.

Додаємо яйця і збиваємо до однорідної маси.

Вливаємо кефір і вмішуємо його в рідку основу майбутнього полуничного пирога.

Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач, ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.

За консистенцією тісто для пирога виходить досить густе але при цьому м’яке і ніжне.

Форму для випічки (у мене 20 на 20 см) змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і розподіляємо рівномірно.

Укладаємо вимиті ягоди полуниці, злегка вдавлюючи їх в тісто.

Випікаємо полуничний пиріг при 180 градусах близько години.

Даємо готовому пирогу повністю охолонути, виймаємо його з форми і при бажанні можна посипаємо цукровою пудрою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...