Необхідні продукти
- вершкове масло – 100 гр.
- цукор – 1 ст.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- яйця – 2 шт.
- кефір – 1 ст.
- борошно – 1,5 ст.
- розпушувач – 1,5 ч.л.
- ст. – 200 мл.
Форма для випічки 20 х 20 см.
Покроковий процес приготування полуничного пирога
М’яке вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром.
Додаємо яйця і збиваємо до однорідної маси.
Вливаємо кефір і вмішуємо його в рідку основу майбутнього полуничного пирога.
Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач, ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
За консистенцією тісто для пирога виходить досить густе але при цьому м’яке і ніжне.
Форму для випічки (у мене 20 на 20 см) змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і розподіляємо рівномірно.
Укладаємо вимиті ягоди полуниці, злегка вдавлюючи їх в тісто.
Випікаємо полуничний пиріг при 180 градусах близько години.
Даємо готовому пирогу повністю охолонути, виймаємо його з форми і при бажанні можна посипаємо цукровою пудрою.