Найоригінальніша закуска для святкового столу

Напередодні свят багато хто заздалегідь починає продумувати святковий стіл. Улюблена класика — це, звичайно добре, але ж хочеться чогось нового. Дорого, красиво і смачно можна подати навіть найпростіші продукти.

Ось, наприклад, ця закуска, незважаючи на її оригінальний та красивий зовнішній вигляд, готується дуже просто та з найдоступніших продуктів.

Вам знадобляться:

Для ракушок:

  • тісто листкове бездріжджове – 500 г;
  • яйце для змащення

Для начинки:

  • крабові палички – 180-200 г (1 упаковка);
  • яйця варені – 2 шт.;
  • плавлені сирки – 200 г;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • майонез – 2-3 ст.л.

Для декору:

  • яйця перепелині – 9 шт.;
  • зелень

Нам знадобиться покупне або саморобне листкове тісто. Його нарізаємо на рівні квадрати, у яких потім обрізаємо 2 нижні кути, закруглюючи тим самим заготовки з одного краю.

Найоригінальніша закуска для святкового столу

Далі беремо невеликий, розміром з наперсток, ковпачок і за його допомогою робимо краї заготовок ажурними, але нижній край залишаємо рівним. Потім дерев’яною паличкою наносимо на заготовки по 4 лінії, які йдуть із центру нижньої сторони. Звичайно, для цієї процедури можна скористатися іншими інструментами.

Найоригінальніша закуска для святкового столу

Рівний край заготовки збираємо в кілька складочок і добре притискаємо, щоб він мав форму. Нарешті змащуємо заготовки зверху яйцем і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хв.

Найоригінальніша закуска для святкового столу

У цей час підготуємо начинку для черепашок. Для неї дрібно нарізаємо крабові палички, натираємо на тертці яйця та плавлені сирки. Також додаємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику. При бажанні перчимо начинку, після чого додаємо майонез і добре перемішуємо.

Готові ракушки виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути, а потім розрізаємо надвоє з боку ажурного краю, трохи не доходячи до кінця. Якщо почати розрізати гарячі ракушки, тісто може сильно кришитися.

Найоригінальніша закуска для святкового столу

Всередину ракушки кладемо кілька ложок начинки, а потім додаємо перлинку – варене перепелине яйце – готово! Звичайно, замість перепелиних яєць можна використовувати і щось інше, наприклад, маслину або ікру. Також, звичайно, можна повністю замінити і начинку для черепашок відповідно до своїх уподобань.

Найоригінальніша закуска для святкового столу

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...