Найніжніші картопляні галушки з овочами. Рецепт для справжніх ласунів

Скільки всього можна приготувати з картоплі! Спритна господиня ніколи не залишить голодними дітей і чоловіка, навіть якщо вдома є тільки картопля. Крім пюре і смаженої картоплі можна приготувати запіканку і зрази. А ще можна приготувати картопляні галушки.

Картопляні галушки

Картопляні галушки з овочами – це страва для тих, хто дотримується посту. Але галушки можна приготувати з м’ясом і салом, якщо ти хочеш порадувати рідних ситною вечерею. Галушки виходять ніжними і ароматними, якщо ще додати до них зелень при подачі.

Інгредієнти

  • 0,5 кг картоплі
  • 4-6 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1-2 шт. цибулі ріпчастої
  • 1 перець болгарський
  • оцет за смаком
  • сіль, перець за смаком

Для початку почисти і помий картоплю. Постав її варитися на середній вогонь.

Дрібно наріж цибулю і обсмажити на олії до золотистої скоринки.

Коли картопля зварилася, помни її до стану пюре. До неї додай 3 столові ложки олії. Картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Туди ж додай 3 столові ложки борошна і перемішай. Тісто на картопляні галушки робиться майже так само, як і на вареники.

Висип трохи борошна на стіл і виклади тісто з тарілки. Добре заміси тісто, щоб картопляні галушки вийшли ніжними і повітряними.

На сковорідці з олією обсмажити болгарський перець. Коли він буде готовий, додай до перцю трохи оцту.

Візьми частина тіста і розкачай з нього джгут. Діаметр може бути будь-який, це вже вибирає господиня. Наріж джгут на частини, кожна по 1,5 сантиметра. Надай майбутнім галушок округлу форму. А можна ще покласти начинку в середину і защипнути краї.

Сирі галушки потрібно зварити в киплячій воді. Варяться вони досить швидко. Коли тісто спливло, пора вимикати.

Перед подачею додай до галушок обсмажену цибулю і болгарський перець. Картопляні галушки можна подавати до гарніру або як самостійну страву.

Картопляні галушки виходять ніжними і неймовірно смачними. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...