Найнадійніший метод засолювання хрустких огірків на зиму

У кожної господині є свій рецепт і секрет засолювання огірків на зиму. Більшість представниць прекрасної статі стерилізують банки і додають оцет, щоб вдало відправити на зберігання літню заготовку. Ми вам пропонуємо рецепт засолювання огірків – як з бочки.

У цьому рецепті головне вибрати правильні огірки: невеликого розміру, щільні, з пухирцями і щоб вони були вирощені на ґрунті. Варто відзначити, що якщо взяти салатні сорти або з теплиці, то вони обов’язково вибухнуть, так що не ризикуємо і купуємо натуральні дачні огірочки.

За цим рецептом огірки квасять природним методом протягом трьох діб. Після чого їх потрібно буде промити і залити розсолом.

Рецепт розрахований на одну трилітрову банку!

Що для цього знадобиться?

  • Огірки 1,6 – 1,8 кг;
  • Вода – 2 літри;
  • Зелень (листя смородини, винограду, хрону, вишні, капелюшки кропу з насінням);
  • Часник – (за смаком);
  • Сіль – (4 столові ложки);

Як приготувати?

Для початку заливаємо огірки чистою прохолодною водою на 2-3 години. Потім на дно каструлі кладемо листя зелені, але тільки половину. Зверху покриваємо її огірками і прикриваємо рештою зеленню.

Розводимо в окремій ємності розсіл, з розрахунку на 1 літр – 80 грам солі. Цим розсолом заливаємо огірки, поки верхня зелень повністю не опиниться в ньому. Потім накриваємо тарілкою огірочки і придавлюємо чимось важким. Відправляємо в прохолодне місце, наприклад, ставимо на підлогу в комору. Огірки повинні заграти протягом трьох днів. Повинна утворитися піна.

Найнадійніший метод засолювання хрустких огірків на зиму

Через три дні дістаємо огірки, гарненько промиваємо їх під проточною водою, зелень викидаємо. Укладаємо в банки, додаємо часник і заливаємо кип’ятком на 15-20 хвилин. Потім зливаємо його і заливаємо киплячим розсолом до верху. Закатуємо і укутуємо банки рушником до повного охолодження.

Дуже хрусткі і незрівнянно-смачні огірочки на зиму готові!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...