Найкращий рецепт консервованих помідорів в медовому розсолі БЕЗ оцту

Уже кілька років поспіль я на зиму заготовлював медові помідори, які любить вся сім’я. І який рік картаю себе за те, що законсервувала занадто мало! Це при тому, що з року в рік я збільшую партію.

Для заготівлі помідорів можна використовувати будь-який сорт, але найкрасивіше виглядають невеликі черрі. В першу чергу їмо ми все-таки очима! Тому можете укласти півбанки помідорів одного кольору, а потім заповнити ємність іншим кольором. Безумовно, виходить дуже красиво!

Необхідні продукти:

  • Помідори черрі – 4 кг
  • Цибуля – 5 шт.
  • Базилік – за смаком
  • Насіння гірчиці – 4 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор – 12 ст. л.
  • Мед – 4 ст. л.
  • Лимонна кислота – 4 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Спершу гарненько промийте помідори. Потім перекладіть помідори в банки.

Грубо наріжте цибулю і додайте її в кожну банку разом з листочками базіліка.

Найкращий рецепт консервованих помідорів в медовому розсолі БЕЗ оцту

Залийте помідори кип’ятком, накрийте банки кришками і залиште на 20 хвилин.

Найкращий рецепт консервованих помідорів в медовому розсолі БЕЗ оцту

Доведіть до кипіння 4 л води, додайте сіль, цукор, мед, лимонну кислоту і знову доведіть воду до кипіння.

Злийте воду з банок, в кожну ємність додайте по 1 ч. л. гірчиці. Розлийте розсіл, щільно закрийте кришки і приберіть банки під ковдру, щоб вони повільно остигали.

Найкращий рецепт консервованих помідорів в медовому розсолі БЕЗ оцту

Медові помідори на зиму виходять з приємним кисло-солодким смаком. Ця заготівля відмінно доповнює будь-яку страву. Більш того, різнокольорові помідори ще й виглядають ошатно і святково. Пару баночок закручую спеціально для презенту рідним і близьким!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...