Готується торт просто, виходить не жирний і м’який, а головне з дешевих інгредієнтів і не треба випікати.
Щоб приготувати такий легкий тортик нам знадобиться:
- печиво – 600 гр. (можна будь-яке, біле або шоколадне)
- банани 2-3 шт
Для крему:
- сік – 1 л. (на ваш смак)
- цукор – 1 склянка
- манка – 8 ст.л. (з гіркою)
Для глазурі:
- какао – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст л.
- молоко – 3 ст. л.
- масло вершкове – 50 гр.
У каструльку виливаємо сік (можна взяти з м’якоттю), додаємо цукор і манку. Добре перемішуємо вінчиком і залишаємо на півгодини.
Після, на середньому вогні проварюємо крем, поки не загусне, при постійному помішуванні. Як закипить – готово! Крем охолоджуємо до кімнатної температури і відправляємо в холодильник на пару годин.
Крем стає схожий на дуже густу манну кашу – не лякайтеся! Збиваємо його міксером до однорідної і повітряного стану.
Форму для торта змащуємо маслом і застеляємо харчовою плівкою, так щоб краї звисали. На дно викладаємо товстий шар крему, розрівнюємо, по всій поверхні. Зверху шар печива і знову крем. На нього викладаємо банани, порізані кружечками. А зверху печиво. Знову крем, банани, печиво. Закриваємо вільними краями плівки і відправляємо в холодильник просочуватися на ніч. Смачного!