Надзвичайно смачна здоба: цукрово-масляний пиріг, повітряна смакота

Я такого смачного пирога не їла давно. Все тому, що намагаюся уникати такі продукти, як солодка випічка, але тут встояти не змогла! Пиріг дуже ніжний, повітряний, вершковий, цукровий!

Приготування

70 г вершкового масла трохи розтоплюю.

Надзвичайно смачна здоба: цукрово-масляний пиріг, повітряна смакота

І займаюся замішуванням тіста. До масла в миску відправляю 120 мл. теплого молока, 70 г цукру, 2 яйця, дріжджі (10 г), сіль -1 \ 3 ч.л.

Перемішую всі ці рідкі інгредієнти і всипаю борошно – 300 г. Вимішую тісто і даю йому піднятися 1 годину в теплому місці.

Тепер перекладаю його в форму для випічки.

Надзвичайно смачна здоба: цукрово-масляний пиріг, повітряна смакота

Пальцем роблю дірочки і вкладаю в них по шматочку вершкового масла (всього 70 г.), зверху щедро посипаю цукром.

Надзвичайно смачна здоба: цукрово-масляний пиріг, повітряна смакота

Даю пирога піднятися ще 15-20 хвилин в теплому місці. Можна поставити його для цього в розігріту на 50 градусів духовку.

Після цього випікаю пиріг близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.

За бажанням, можна зверху просочити його ще й вершками – близько 50 мл. Просто полити ними пиріг.

Ось така краса виходить. Цукрова скоринка, аромат неймовірний. Пружний, повітря! Смачного!

Надзвичайно смачна здоба: цукрово-масляний пиріг, повітряна смакота

Rating
( No ratings yet )
Loading...