Я такого смачного пирога не їла давно. Все тому, що намагаюся уникати такі продукти, як солодка випічка, але тут встояти не змогла! Пиріг дуже ніжний, повітряний, вершковий, цукровий!
Приготування
70 г вершкового масла трохи розтоплюю.
І займаюся замішуванням тіста. До масла в миску відправляю 120 мл. теплого молока, 70 г цукру, 2 яйця, дріжджі (10 г), сіль -1 \ 3 ч.л.
Перемішую всі ці рідкі інгредієнти і всипаю борошно – 300 г. Вимішую тісто і даю йому піднятися 1 годину в теплому місці.
Тепер перекладаю його в форму для випічки.
Пальцем роблю дірочки і вкладаю в них по шматочку вершкового масла (всього 70 г.), зверху щедро посипаю цукром.
Даю пирога піднятися ще 15-20 хвилин в теплому місці. Можна поставити його для цього в розігріту на 50 градусів духовку.
Після цього випікаю пиріг близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
За бажанням, можна зверху просочити його ще й вершками – близько 50 мл. Просто полити ними пиріг.
Ось така краса виходить. Цукрова скоринка, аромат неймовірний. Пружний, повітря! Смачного!