Чебуреки та біляші – дуже смачні, але трудомісткі страви. Альтернативою всіма улюблених страв стануть найсмачніші коржики з м’ясною начинкою, приготувати які не важко. Коржики з м’ясом виходять дуже соковитими і чудово втамовують голод. Ця страва сподобається всій сім’ї.
Для приготування знадобиться:
- борошно – 400-430 гр;
- дріжджі сухі – 0,5 ч.л;
- молоко – 300 мл;
- сіль – 1 ч.л;
- цукор – 1 ст.л;
- цибуля – 2 головки;
- яловичий фарш – 400 гр;
- сіль, перець, коріандр – за смаком;
- олія для смаження.
З’єднайте борошно та дріжджі. У теплому молоці розчиніть сіль та цукор. Влийте молоко в борошно і замісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин, за цей час воно збільшиться у розмірі кілька разів.
З’єднайте подрібнену цибулю з фаршем та спеціями за смаком. З підготовленого фаршу сформуйте 9 кульок.
Розділіть тісто на 2 рівні частини і розкачайте кожну в тонкий пласт завтовшки 0,5 – 0,7 мм.
На одному пласті за допомогою піали розмітьте 9 кіл. На кожне коло викладіть кульку фаршу та рівномірно розподіліть начинку по тісту.
Накрийте заготовку другим пластом тіста і за допомогою піали виріжте круглі заготовки. Обсмажуйте заготовки в розпеченій олії з обох боків до золотистої скориночки.