“На ранок не залишиться ні шматочка” – 5 секретів яблучного пирога

По суботах наша сім’я збирається за великим столом на чай. Родзинка сімейних посиденьок – яблучний пиріг. І ще не було випадку, щоб на ранок від нього залишився хоча б шматочок. Адже рецепт простий! Майстерність в іншому, в 5 важливих секретних деталях:

1. Кращі для яблучного пирога яблука – антонівка. Ріжу їх скибочками і присипаю меленою корицею.

2. Яйця для випічки з холодильника дістаю заздалегідь, а перед збивання відокремлюю білки від жовтків. Тільки отримавши білкову піну, акуратно змішую.

3. Борошно обов’язково просіваю. Соду або розпушувач не додаю.

"На ранок не залишиться ні шматочка" - 5 секретів яблучного пирога

4. Дно форми для початку посипаю крихтою з перетертого вершкового масла, борошна і невеликої кількості цукру. Після випічки все це перетворюється в апетитну карамелізовану скориночку.

5. Ну і нарешті! Готовий пиріг прикрашаю збитими вершками або подаю з кулькою ванільного морозива.

Спробуйте виконати всі пункти і побачите, який прекрасний пиріг вийде. Приємного чаювання всією родиною!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...