На період застуди і грипу завжди закриваю запас вітамінів: обліпихове варення з апельсином і горіхами

30 років тому, ще в технікумі, викладач розповіла мене сімейний рецепт. З тих пір завжди осінню варю своїм рідним це прекрасне варення.

Інгредієнти:

  • півкілограма ягід обліпихи;
  • 2 середніх апельсина;
  • 150 гр волоських горіхів очищених і злегка підсушених в духовці;
  • 350 гр цукру (якщо апельсини солодкі, візьміть трохи менше, 300 гр).

Порядок дій при приготуванні варення

Якщо у вас є можливість вибрати обліпиху, намагайтеся взяти сорт з великими ягодами, вони більше підходять для приготування ідеального варення.

Апельсини бажано вибрати солодкі, а волоські горіхи підійдуть будь-які, тільки досить стиглі. До речі, пробувала замість волоських додавати мигдаль, виходить менше бюджетно, але все одно неймовірно смачно.

Ягоди обліпихи миємо і відокремлюємо від зайвих гілочок, з апельсинів видавлюємо сік (якщо апельсини кислі, додайте трохи більше цукру. Обліпихове варення цукром не зіпсуєш).

Горіхи чистимо і прибираємо прожилки. Великі екземпляри можна порізати навпіл.

Ягоди обліпихи вкладаємо в каструлю, туди ж додаємо наш апельсиновий сік. Вода нам не буде потрібно ні в якому вигляді. Потім додаємо до суміші горіхи і цукор.

При приготуванні обліпихового варення не потрібно довго вичікувати. Включаємо вогонь, перемішуємо і варимо до кипіння і трохи після. В цілому – хвилин 25. Готове варення розливаємо по банках і даємо охолонути.

Отримуємо запас вітамінів на цілу зиму.

На період застуди і грипу завжди закриваю запас вітамінів: обліпихове варення з апельсином і горіхами

Rating
( No ratings yet )
Loading...