На одному шматочку такого коржика неможливо зупинитися! Пишні, м’які, сирно-картопляні коржики приготувати дуже легко на звичайній сковороді.
Необхідні продукти:
- 140 гр. борошна (7 ст. л. без гірки);
- 1 ч. л. солі;
- 90 мл молока (4,5 ст. л.);
- 10 гр. вершкового масла (1 ст. л.);
- 2 середніх картоплини;
- 30 гр. майонезу (2 ст. л);
- 200-300 гр. твердого сиру (наприклад, Чеддер).
Покроковий процес приготування:
З борошна, солі, молока та м’якого вершкового масла замісити м’яке тісто. Накрити і поставити в холодильник, поки готується начинка.
Відварити картоплю, розім’яти в пюре, додати до неї майонез та перемішати.
Тісто розкатати в пласт, насипати половину тертого сиру, зверху покласти картоплю і присипати сиром, що залишився.
Защипнути краї тіста зверху в центрі, розкачати качалкою за розміром сковороди. На розігрітій сковороді, на середньому вогні, підсмажити коржик з обох боків до рум’яності.
Подавати гарячим, доки сир тягнеться. Спробуйте такий апетитний коржик – це так просто, але дуже смачно!