Минтай на цибульній подушці: рецепт з фото

Я регулярно готую минтай у пакеті. Таку страву їдять навіть діти, яких часом не змусиш їсти рибу.

Смажену рибу теж любимо, але запечений варіант корисніший і простіший. По суті вам потрібно тільки нарізати інгредієнти. Решту зроблять пакет та духовка. Цибулева подушка допомагає зробити запечений минтай соковитим та м’яким.

Необхідні продукти:

  • Минтай – 3 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Часниковий порошок – 1,5 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 1,5 ч. л.
  • Прованські трави – 1,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 20 мл
  • Цибуля – 3 шт.

Покроковий процес приготування:

Кожну тушку минтаю розріжте навпіл. Складіть шматочки у пакет.

Минтай на цибульній подушці: рецепт з фото

Присипте рибу сіллю, перцем, сухим часником, прованськими травами, паприкою і залийте олією. Зав’яжіть пакет, перемішайте інгредієнти та залиште рибу маринуватися на 30 хвилин.

Минтай на цибульній подушці: рецепт з фото

Цибулю наріжте півкільцями і викладіть на лист рівним шаром.

Минтай на цибульній подушці: рецепт з фото

Зверху викладіть рибу, накрийте пергаментом форму. Випікайте блюдо 30 хвилин при температурі 180 °С.

Минтай на цибульній подушці: рецепт з фото

Який гарнір до риби вибрати? Той, що вам більше подобається. Кажуть, що з рибою найкраще поєднується рис. Але якщо вам дуже хочеться подати запечений у духовці минтай із картоплею, гречкою, макаронами чи овочами – чудово! Головне, щоб вам було смачно.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...