Морквяні кульки – дуже смачна закуска на будь-яке свято

Морквяні кульки – це не тільки така закуска, яку можна приготувати абсолютно на будь-яке свято, але ще і дуже ситна і досить корисна страва. Для її приготування можна використовувати як варену моркву, так і сиру.

Звичайно, кульки, приготовані зі свіжої моркви будуть більш корисними і соковитими. Також для приготування ще використовується варена картопля і яйця. Крім цих компонентів можна ще додати плавлений або навіть твердий сир. Також закуску можна зробити більш оригінальною по вигляду, просто обвалявши кожну кульку в кунжуті.

Інгредієнти:

  • Морква варена або сира – 1 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Варена картопля – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець мелений – 1 дрібка (можна його і не додавати зовсім).
  • Майонез – 1 ст. л.

Приготування:

1. Овочі викласти в каструлю, залити їх водою, додати 0,5 ч. Ложки солі. Поставити на піч і, коли вода закипить, зменшити температуру до мінімальної. Варити овочі 20 хвилин. Після цього очистити їх, дати повністю охолонути. Курячі яйця варити 7 хвилин, час засікати тоді, коли вода повністю закипить. Очистити шкаралупу.

2. Натерти яйця на дрібній або грубій терці.

3. Потім натерти картоплю.

4. Потім моркву.

5. Додати майонез. Якщо є бажання, то можна його замінити на домашню або магазинну сметану. Також можна додати в начинку натертий на тертці твердий або плавлений сирок.

6. Усе добре перемішати ложкою.

Морквяні кульки - дуже смачна закуска на будь-яке свято

7. Сформувати руками кульки, вони повинні бути не дуже великими за розміром, щоб їх зручно було їсти.

Викласти їх на відповідну за розміром тарілку і подати до столу. Ось такі гарні, апетитні морквяні кульки вийшли!

Морквяні кульки - дуже смачна закуска на будь-яке свято

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...