Морква по-корейськи за 30 хвилин – покроковий рецепт з фото

Корисно знати, як приготувати моркву по-корейськи за 30 хвилин, так як ця закуска мало того, що добра сама по собі, так вона ще може стати інгредієнтом для інших страв, більш складних. Це можуть бути салати, багатокомпонентні закуски з м’ясом, грибами, овочами, а також овочеві гарніри. Такий рецепт є базовим, в нього можна додавати ріпчасту цибулю, волоські або будь-які інші горіхи, зелень, буряк або навіть корінь селери.

Інгредієнти:

  • Морква – 600 г.
  • Сіль – 1/5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Оцет 9% столовий – 2 ч. л.
  • Мелений чорний перець – 1/3 ч. л.
  • Мелений коріандр – 1/3 ч. л.

Приготування моркви по-корейськи:

1. Для зручності приготування закуски використовуйте міцну моркву, не в’ялу. В іншому випадку доведеться її не натирають, а нарізати. Істотно спростить життя овощечистка, якою потрібно зняти верхній шар з овоча. Потім моркву помийте.

Морква по-корейськи за 30 хвилин - покроковий рецепт з фото

2. Також бажано використовувати спеціальну тертку. З її допомогою натріть овочі тонкими смужками середньої довжини. Складіть в глибоку ємність.

Морква по-корейськи за 30 хвилин - покроковий рецепт з фото

3. Додайте сіль і цукор. До більш прісної моркви можна додати трохи більше цукру.

4. Додайте спеції – найчастіше використовують чорний, запашний мелений перець. Незмінний атрибут – мелений коріандр, який обов’язково присутній навіть у вже готових наборах спецій для корейських закусок.

Морква по-корейськи за 30 хвилин - покроковий рецепт з фото

5. Гарненько помніть моркву руками, одночасно змішуючи її зі спеціями. Додайте очищений і пропущений через прес часник.

6. Влийте в миску столовий 9% оцет і соняшникову олію без яскравого смаку і запаху. Перемішайте.

Морква по-корейськи за 30 хвилин - покроковий рецепт з фото

Можна частину моркви відразу подати на стіл або додати в салат, а решту накрити кришкою і відправити в холод, щоб настоялась.

Морква по-корейськи за 30 хвилин - покроковий рецепт з фото

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...