Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Багато ласунів воліють поласувати монастирською хатою в гостях, а не вдома. І все тому, що на підготовчому етапі без розкачування тіста не обійтися. Випічку заготовок також ніхто не відміняв, а до духовки, особливо влітку, наближатися зайвий раз не дуже хочеться. Вихід є! Приготувати смачний торт з вишнею можна за якихось 15 хвилин і це з урахуванням збірки. Потім, правда, доведеться трохи почекати, поки торт просочиться і застигне, але воно того варте.

Інгредієнти:

  • вишня (можна свіжоморожену) – 500 г
  • сметана (30%) – 600 мл
  • згущене молоко варене – 1 банка
  • лаваш квадратний – 4 листи
  • шоколад – для затирання

Збиваємо сметану протягом хвилини, щоб зробити масу більш однорідною і повітряною, потім в декілька прийомів додаємо згущене молоко. Спочатку збиваємо масу на середніх оборотах, потім збільшуємо швидкість до максимальної. Крем повинен вийти повітряним і однорідним. При бажанні можна зробити крем солодшим, збільшивши кількість згущеного молока.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Вишню можна використовувати свіжу або заморожену, в ідеалі без кісточок. Зайвий сік краще злити. Розрізаємо лаваш на широкі смуги. Довжину смуг вибираємо з урахуванням розміру тарілки.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Зробивши невеличкий відступ від краю, викладаємо вишні через приблизно рівну відстань.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Акуратно згортаємо трубочки. Краї підрізаємо.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Використовуємо для збірки хати тарілку, замінити її можна обгорненою харчовою плівкою або фольгою дощечкою. Знизу наносимо рясний шар крему, обов’язково витримавши відступ від країв. Безпосередньо на кремову подушку укладаємо «дрова» в притик одне до іншого.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Зробивши повний ряд, промазуємо його кремом і тут же укладаємо наступний. Трубочки кожного наступного ряду викладаємо в шаховому порядку щодо трубочок попереднього. Змащуємо кремом кожен закінчений ряд. Обов’язково робимо відступ на півкроку, щоб отримати звужуючу до верху конструкцію. Висота майбутньої «хати» безпосередньо залежить від кількості крему і наявності заготовок.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Готовий торт з усіх боків посипаємо шоколадною стружкою і відправляємо для стабілізації в холодильник не менше ніж на 2-3 години. При наявності роз’ємною прямокутної форми відповідного розміру, можна скористатися нею при складанні.

Монастирська хата без випічки і печива: вишневе блаженство за 15 хвилин

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...