Мої котлети завжди виходять смачними і соковитими. Ділюся «секретним» інгредієнтом

Раніше я готувала котлети звичним для всіх нас методом, додаючи в фарш хліб, яйце і цибулю. Але одного разу вирішила спробувати інший рецепт, замінивши один інгредієнт на інший. Мені, та й усієї моєї сім’ї, такі котлети припали до душі.

Секретний інгредієнт

Вся справа в фарші. І не важливо, що Ви з нього зібралися готувати. Фарш в будь-якому випадку повинен бути якісним. Раніше я завжди використовувала готовий магазинний фарш. Але потім, почала робити його сама. У готовому фарші завжди є не перекручені жили, іноді мене бентежив незрозумілий запах готового продукту. Для домашнього фаршу ми завжди вибираємо якісне м’ясо.

Найчастіше, для фаршу, я комбіную свинину з яловичиною або свинину з куркою. У вже перемелене м’ясо кладемо цибулю, одне куряче яйце або кілька перепелиних яєць, сіль і спеції. А тепер поговоримо про найважливіший компонент для котлетного фаршу.

Моя бабуся, мама, а потім і я завжди вимочували батон в молоці, а потім підмішували його в фарш. Але одного разу, коли я зібралася робити котлети, у мене не виявилося білого хліба, і я використала чорний хліб.

Мої котлети завжди виходять смачними і соковитими. Ділюся «секретним» інгредієнтом

Котлети, на моє здивування, вийшли смачними. Я використовувала одну м’якоть і вимочувала її в звичайній воді протягом 5 хвилин. Після цього добре вичавлюємо м’якоть і підмішуємо в фарш.

Перед приготуванням, добре розігріваємо сковороду. Олію найкраще використовувати оливкову, з нею котлети виходять набагато смачнішими. Дайте олії добре нагрітися. Якщо ця умова не виконана, котлети наситяться олією і будуть жирнуватими.

У мене є один знайомий шеф-кухар, який в фарш не кладе навіть хліб і яйця. Рецептом він, на жаль, не ділиться.

Я знаю, що в фарш ще можна класти терту картоплю. З нею котлети виходять дуже ніжними. Але мені більше подобається без неї.

Хліб можна використовувати і домашнього приготування. Магазинний хліб на смак, через житню муку, трохи кисліший. За рецептом для хлібопічки береться однакова кількість житнього і білого борошна. Але мені котлети з магазинного чорного хліба подобаються найбільше.

Rating
( No ratings yet )
Loading...