Млинці без дірочок: як приготувати тісто, яке не буде пузиритися

Скільки пам’ятаю, розмови завжди були лише про ажурні млинці. Нібито чим більше дірочок, тим краще. А мені незручно! Люблю їсти млинці з вершками, варенням, шоколадною пастою, джемами. І загортати у діряві млинці такі начинки не дуже зручно. Тому вже не перший рік готую млинці без дірочок за рецептом своєї подруги, яка солідарна зі мною у цьому питанні.

Секрет міцних млинців полягає, звичайно ж, у тісті. Воно має бути таким, щоб не пузирилося при смаженні на сковороді. Досягти цього ефекту можна за допомогою одного інгредієнта — крохмалю. Саме він відповідає за гладкість млинців.

Необхідні продукти:

  • Соняшникова олія – 4 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 320 г
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Збийте яйця з цукром, ваніліном та дрібкою солі до однорідності. Тільки потім додайте молоко та олію, після чого збийте ще раз.

Закип’ятіть воду і додайте до неї крохмаль. Потім вилийте розчин, що вийшов, в яєчну суміш і перемішайте.

Борошно просійте і додайте зовсім невеликими порціями, постійно помішуючи. Це запобіжить утворенню грудочок.

Розігрійте сковороду з олією і смажте млинці з обох боків, не забуваючи періодично змащувати сковороду.

Млинці без дірочок: як приготувати тісто, яке не буде пузиритися

Як бачите, у тісті мало пшеничного борошна. Зате дуже багато яєць (порівняно з іншими рецептами тіста для млинців). Саме яйця відповідають за пластичність млинців. В них зручно загортати абсолютно все, а ще приємніше готувати з них закусочні рулетики. Збережіть цей рецепт гладких млинців! Він точно стане одним із ваших любимих.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...