Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

Ці млинці не схожі ні на які інші! М’які, супер пишні і пористі, вони швидше нагадують корж або дріжджовий лаваш. Під час приготування на кухні стоїть приголомшливий запах свіжоспеченого хліба, як в пекарні. Їдять ці млинці з різними начинками, так як у них нейтральний смак, до того ж, вони пісні – ні яєць, ні молока в складі немає. Проте найпопулярнішим доповненням таких млинців є суміш з меду і розтопленого вершкового масла, узятих в рівних пропорціях. Спробуйте приготувати цей незвичайний делікатес!

Інгредієнти для млинчиків:

  • 360 гр дрібної манної крупи;
  • 1 ч. л. солі (5 гр);
  • 1 ст. л. цукру (25 гр);
  • 1 ст. л. борошна (25 гр);
  • 1 ч. л. сухих дріжджів (5 гр);
  • ванілін (за бажанням);
  • 700 мл теплої води (40 ° С);
  • 15 гр розпушувача;
  • 1 ч. л. яблучного оцту.

Приступаємо до приготування:

1. Усі сухі компоненти (манка, сіль, цукор, борошно, дріжджі), крім розпушувача, змішати. Залити теплою водою 700 мл. Пробити занурювальним блендером протягом 3-5 хвилин, щоб всі компоненти ретельно перемішалися і максимально подрібнилися.

Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

2. Накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

3. Після 15 хвилин влити яблучний оцет і розпушувач, перемішати. Маса почне сильно збільшуватися в розмірі, ставати більш пишною. Включаємо вогонь на плиті і ставимо сковороду.

Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

4. На гарячу антипригарним сковороду виливаємо суміш, смажимо тільки з одного боку до появи характерних дірочок. Коли тісто зверху вже не сире, а знизу – злегка підсмаженого кольору, знімаємо млинець.

Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

5. Маленький трюк: смажити такі млинці потрібно на остиглій сковороді. А тому після кожного млинчика наллємо трохи холодної води на сковороду, потримаємо пару секунд і виллємо. Для зручності можна поставити миску поруч, куди зливати воду.

Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

Готові млинці тягнуться, як губка, при цьому дуже пористі, пишні і м’які. Їх можна використовувати навіть як основу під піцу! Побалуйте себе і близьких незвичайною пісною стравою.

Млинці 1001 дірочка: смакота на манній крупі

Rating
( No ratings yet )
Loading...