Млинцевий торт «Мімоза» – ніжний, соковитий і незрівнянно смачний

Млинцевий торт «Мімоза» - детальний рецепт

Млинцевий торт виходить найніжнішим, соковитим і незрівнянно смачним. Тоненькі млинці, промазані апетитною начинкою, просто тануть у роті. І начебто все ті ж самі продукти, що кладуться в звичний салат, але з жодною закускою не порівняти. Ця страва дійсно гідна, щоб з нею трохи повозитися на кухні.

Інгредієнти:

Для млинців:

  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Олія – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Картопля – 3 шт.
  • Рибна консерва (сайра) – 1 шт.
  • Сир – 30 г.
  • Масло вершкове – 30 г.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) – за смаком.
  • Кукурудза консервована – 2 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Стакан 200 мл.

Як приготувати торт «Мімоза»

1. Для початку приготуємо млинці. Їх потрібно 5 штук, але тіста за рецептом більше, так як тонкі млинці мають звичай при перевертанні рватися, також не варто виключати можливість, що хтось не втерпить і продегустують ваш витвір в процесі приготування… Яйце змішуємо з сіллю.

2. Додамо воду, цукор, борошно. Щоб тісто вийшло без грудочок, найпростіше його розмішувати віночком. Консистенція повинна вийти на кшталт рідкої сметани.

3. Вже в готове тісто вмішайте рослинну олію. Якщо вам в процесі випічки здасться, що тісто не досить густе або рідке, додайте відповідно борошно або воду.

4. Сковороду для млинців прогріємо на середньому вогні, змастіть жиром, вилийте невелику кількість (у мене для цього маленький черпак). Повертаючи сковороду в різних напрямках, дамо тісту розтектися. Коли краї млинця підрум’яняться, можна його обережно перевернути.

5. Напекти млинців з усього тіста.

6. Приступимо до приготування начинки і одночасно будемо збирати торт. Картоплю відварити в мундирі, очистимо. Дві штуки натерти і змішати з майонезом (приблизно 2 ст. л.).

7. Млинець викладемо на тарілку і вкриваємо картопляною масою.

Млинцевий торт «Мімоза» - ніжний, соковитий і незрівнянно смачний

8. Консервовану рибу розімніть з невеликою кількістю соку і масла з бляшанки. Майонез тут не буде потрібен.

9. Другий млинець, яким накриваємо картопляну начинку, змастимо рибним фаршем. Любителі гострих закусок на цьому етапі можуть посипати рибу дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

Млинцевий торт «Мімоза» - ніжний, соковитий і незрівнянно смачний

10. Натремо великою теркою сир та заморожене масло, заправимо майонезом. Це начинка для третього млинця.

11. Варені яйця очистимо від шкаралупи, натремо і змішаємо з майонезом. Змастіть четвертий млинець.

12. Прикривши яєчну начинку п’ятим млинцем, натремо поверху одною вареною картоплиною, розподілимо рівномірно.

13. Змастимо майонезом. Це робиться, щоб максимальна кількість соусу було не в картоплі, а саме зверху.

Млинцевий торт «Мімоза» - ніжний, соковитий і незрівнянно смачний

14. Дрібно наріжемо свіжу зелень.

15. Посиплемо майонез зеленню і кукурудзою. І те, і інше, не тільки додадуть страві свіжість і пікантність, а й прикрасять тортик яскравими фарбами.

Торту з млинців слід настоятися в холодильнику перед подачею близько 3-4 годин.

Млинцевий торт «Мімоза» - ніжний, соковитий і незрівнянно смачний

Rating
( No ratings yet )
Loading...