Такі пишні пончики можна зробити швидко і просто, потрібно мінімум продуктів і мінімум вільного часу. Зате сніданок або полудень буде чудовий.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- молоко тепле, 160мл;
- дріжджі, 5 г;
- яйце, 1 шт;
- олія соняшникова та цукор по 2 ст.л;
- цедра апельсина чи лимона;
- борошно, 360 г;
- сіль дрібку;
- вершкове масло, 1 ст.л.
Процес приготування
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, добре перемішуємо. Вливаємо олію, яйце і перемішуємо.
Додаємо цедру або ароматизатор харчовий, перемішуємо.
Просіюємо борошно і частинами вводимо в масу, вимішуємо м’яке і не липке тісто.
Частинами ще вводимо розм’якшене вершкове масло.
Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
Розкачуємо тісто в пласт із товщиною 5 мм на столі, присипаному борошном.
Ріжемо порційними шматочками – квадратами, прямокутниками тощо.
Накриваємо рушником та залишаємо на 15 хвилин.
Обсмажуємо в розігрітій олії на великому вогні до рум’яності з двох сторін.
Охолоджені пончики обсипаємо цукровою пудрою.
Такий просто рецепт, а ласощі виходять просто розкішні, тісто не вбирає в себе багато олії, довго не черствіє.