Мій метод робити полуничне варення, щоб ягоди виходили як мармеладки. Уже багато років так роблю

Щоб полуниця в варенні залишилася цілою, щільною, і була схожа на мармелад, її ні в якому разі не можна варити. А щоб сироп в моєму варенні вийшов густий, красивого, насиченого рубінового кольору, я обов’язково додаю… Але, давайте по порядку.

Для варення найкраще брати щільну полуницю невеликого розміру. Видаляємо у полуниці плодоніжки і добре миємо.

Робимо сироп. Висипаємо в каструлю в цукор додаємо воду, лимонну кислоту і варимо, поки цукор не розчиниться. Замість лимонної кислоти можна використовувати сік лимона. Саме кислота не дозволить кольору потемніти і стати каламутним.

Заливаємо полуницю цим сиропом і даємо повністю охолонути.

При цьому полуниця виділить свій сік і залишиться цілою і щільною.

Зливаємо сироп з полуниці і кип’ятимо його. Я зазвичай проварюють сироп хвилин 15, щоб випарювалася рідина.

Знову заливаємо сиропом полуницю і даємо повністю охолонути.

Таким чином поступаємо рази 3 – 4. І кожен раз я проварюю сироп, щоб він ставав густіший.

У самому кінці (в п’ятий раз) ставимо полуничне варення на плиту і тільки доводимо його до кипіння. Розливаємо варення в чисті, стерилізовані банки і закриваємо їх.

Наше варення готове. Ягода в такому варенні залишається цілою, щільною, як мармелад. Я таким же чином роблю варення з вишні, абрикосів і навіть з яблук, нарізаних часточками.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...