Мені іноді здається, що гості приходять тільки заради цієї страви. Ділюся рецептом

Таке м’ясо в банці навіть може замінити шашлик, коли немає можливості виїхати на природу і влаштувати собі пікнік. Вагомим плюсом цієї страви є те, що готується вона вже разом з гарніром.

Рецептом цієї страви зі мною поділилася колега, її відразу ж полюбила вся моя численна рідня. Її можна приготувати як до тихої сімейної вечері, так і до святкового столу. Готую я її з двох видів м’ясо: курки та свинини.

Нам знадобляться:

  • Рис – 300 грамів
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Свинина – 350 грамів
  • Куряча гомілка – 400 штук
  • Морква – 1 штука
  • Болгарський перець – 1 штука

Для маринаду:

  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка – 2 чайні ложки
  • Базилік – половина чайної ложки
  • Соняшникова олія – 2 столові ложки

Мені іноді здається, що гості приходять тільки заради цієї страви. Ділюся рецептом

Покроковий процес приготування:

Спочатку маринуємо м’ясо. Свинину нарізаємо середніми шматками, додаємо базилік і паприку, сіль і перець. Гомілку так само маринуємо, додаємо паприку, сіль і перець. В обидва види м’ясо натираємо цибулю, вливаємо олію, ретельно перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин (чим довше, тим краще).

Мені іноді здається, що гості приходять тільки заради цієї страви. Ділюся рецептом

Рис відварюємо до напівготовності, промиваємо в холодній воді. Моркву нарізаємо соломкою і обсмажуємо в соняшниковій олії до рум’яності. Далі моркву додаємо до рису, перемішуємо. Беремо дві банки 1,5 або 2 літри, в рівних кількостях викладаємо рис з морквою.

Мені іноді здається, що гості приходять тільки заради цієї страви. Ділюся рецептом

Болгарський перець нарізаємо шматочками, на дерев’яні шпажки нанизуємо перець і м’ясо і викладаємо міні-шашлички поверх рису. Накриваємо банки фольгою і відправляємо в холодну духовку, включаємо на 180 градусів на 1-1,5 години. Смачного!

Мені іноді здається, що гості приходять тільки заради цієї страви. Ділюся рецептом

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...