Мені 35 і я все життя варила моркву неправильно. Шеф-кухар кафе тицьнув мене носом в 5 помилок

Дійсно скільки живеш на світі, стільки доводиться вчитися. З часом починаєш дізнаватися, що прості речі ти робила неправильно практично все життя. Ось, наприклад, зварити моркву здається простіше простого. Однак нещодавно я розмовляла з шеф-кухарем, який сказав мені, що варила я цей овоч неправильно, і навчив робити це ідеально.

Розмова наша зав’язався з обговорення приготування всім відомого салату «Олів’є». Як і у кожної господині, у мене є свій фірмовий рецепт, яким я і поділилася з майстром кулінарної справи.

Тоді мене Ілля перебив і запитав: «Почекай, а як ти вариш морквину?». Я розповіла, як я це роблю, а шеф-кухар, у якого 20 років стажу, відразу ж вказав мені на 5 моїх помилок. Саме вони негативно впливають на смак і користь овоча. Тепер хочу розповісти вам про нові придбані мною знаннях!

Перша помилка

Мені 35 і я все життя варила моркву неправильно. Шеф-кухар кафе тицьнув мене носом в 5 помилок

Не можна чистити моркву перед тим, як варити. Для прискорення процесу варіння господині попередньо зрізають шкірку з інгредієнтів: картоплі, моркви, буряка. Щоб заощадити час, я теж так робила. Мені більше подобалося підготувати все відразу, щоб потім до цього не повертатися.

Однак Ілля сказав, що для салатів морквину потрібно варити обов’язковою не чищену. Вона є для овоча захисним шаром, який не дає вітамінам, сокам і іншим поживним речовинам вийти.

Перед тим, як варити коренеплід, його потрібно просто ретельно вимити. Зробити це можна за допомогою губки потерши нею овоч. Шкірочка від вареної моркви легко відстає, тому почистити її не складе труднощів.

Друга помилка

Мені 35 і я все життя варила моркву неправильно. Шеф-кухар кафе тицьнув мене носом в 5 помилок

Не можна різати моркву перед варінням. У мене на городі іноді морква виростає до неймовірних розмірів. Тому я різала її на кілька частин, щоб вона помістилася в невелику каструльку, а також швидше зварилася. Але порізаний коренеплід теж в процесі приготування втрачає всю користь і соки.

Для приготування смачної моркви, в якій буде безліч вітамінів, варити потрібно її цілою і неушкодженою. Ілля стверджує, що великі коренеплоди краще залишити для пасерування. А коли готуєте салати, то вибирайте моркву невеликого розміру. Смак страви від цього тільки виграє.

Третя помилка

Мені 35 і я все життя варила моркву неправильно. Шеф-кухар кафе тицьнув мене носом в 5 помилок

Заливати морквину холодною водою. Кожна господиня намагається швидше позбутися приготування. Тому я кладу морквину в каструлю, наливаю воду, ставлю на вогонь, а сама йду займатися іншими справами. Не чекаю, коли вода закипить. Але це невірно!

Ідеальною морквина вийде в тому випадку, якщо покласти її в уже киплячу воду. Таким чином шкірка схопиться першою і затвердіє. Це дозволить вберегти всередині сік, корисні речовини і компоненти, якими так багатий цей коренеплід.

Четверта помилка

Не можна варити без кришки і міняти в процесі приготування інтенсивність вогню. Морквина вийде смачнішою, корисною і соковитою в тому випадку, якщо під час варіння підтримувати однакову температуру в каструлі, а також не давати виходити пару. Я раніше завжди варила овоч, не закриваючи каструлю, щоб вода не википіла.

П’ята помилка

Не можна перетримувати морквину. Переварений коренеплід втрачає вітаміни, соки і свою структуру. В цьому випадку морквина не принесе ніякої користі салату, оскільки буде несмачною і некорисною.

Ставлячи каструлю з морквою на плиту, я далі займалася іншими справами, тому за її приготуванням особливо не спостерігала. Завжди варила коренеплід півгодини і іноді трохи довше. Однак Ілля сказав, що моркву потрібно варити не більше 25 хвилин. І чим менше вона за розміром, тим коротший термін приготування.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...