Медовик за 30 хвилин без розкачування і без варіння

Інгредієнти

Розмір форми 30 см на 40 см

Коржі для торта медовик:

  • яйце (вищий сорт) – 2 шт. (Якщо яйця дрібніші, то беріть 3 яйця)
  • цукор – 100 гр.
  • мед – 100 гр.
  • сіль – дрібка
  • вершкове масло – 75 гр.
  • борошно – 180 гр.
  • розпушувач – 10 гр.

Крем для торта медовик:

  • сметана 20% – 550-600 гр.
  • цукрова пудра – 50-100 гр. (регулюємо)
  • ванільний цукор – 20 гр. (можна замінити на 1-2 ст.л. меду)

Покроковий рецепт приготування

Яйця збити з цукром і дрібкою солі протягом 2-3 хвилин, додати розтоплене вершкове масло кімнатної температури, мед, збити до однорідності.

Борошно змішати з розпушувачем і додати до решти інгредієнтів, переміщати до однорідності.

Вистеліть форму пергаментом, розрівняти тісто по всій площі форми, випікати 8-10 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.

Перекласти готовий корж на решітку, щоб він швидко охолов.

Для крему змішати жирну сметану з ванільним цукром і цукровою пудрою.

Замість ванільного цукру можна додати 1-2 ст.л. меду. Теж буде дуже смачно!

Крем не потрібно збивати, просто все перемішуємо до однорідності.

Обрізати краї коржа, їх можна підрум’янити в духовці.

Корж розрізати на 4 рівні частини.

Кожен корж змастити сметанним кремом.

Бока і верх теж покрити кремом, посипати крихтою з обрізків коржів.

Якщо крихти мало, то можна також подрібнити печиво або солодкі сухарики.

Дати торту настоятися 30-60 хвилин і можна подавати до столу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...