Медовик з ізюминкою: класика на новий лад. Він точно стане вашою коронною стравою.
“Медовик з полуничним желе”
Медові коржі
- 350 гр борошна
- 3 яйця
- ½ ст цукру
- 100 гр вершкового масла
- 2 ст.л. меду
- ½ ч.л. солі
- 1 ч.л. соди
Змішуємо яйця. сіль, цукор і мед. Додаємо масло і розтоплюємо все на водяній бані. Вмішуємо соду. Маса повинна почати біліти і пінитися. Всипаємо половину борошна і перемішуємо. Тримаємо тісто на вогні, поки воно не стане кольору світлої карамелі. Остуджуємо і додаємо решту борошна. Замішуємо м’яке тісто і прибираємо в пакет і в холодильник на годину.
Розділяємо тісто на 12 частин, кожну розкачуємо і вирізаємо діаметром 22 см і товщиною 2-3 мм. Випікаємо 3 хвилини при 180 градусах. Обрізки тіста теж необхідно спекти.
Полуничне желе
- 350 гр ягоди (можна використовувати і заморожену)
- 100 гр цукру
- 12 гр желатину
- 2 ч.л. лимонного соку
Полуницю пробиваємо блендером, додаємо сік лимона і цукор і доводимо до кипіння
Желатин заливаємо 1/3 склянки води, даємо набрякнути. Потім підігріваємо. Але не кип’ятимо, охолоджуємо і змішуємо з ягідним пюре.
Роз’ємну форму, діаметром 20 см (вона повинна бути менша коржів!) застеляємо харчовою плівкою. Виливаємо половину желе і прибираємо в холодильник до застигання. Готовий желейний корж витягаємо з форми ножем і зберігаємо в холодильнику до збірки торта. Те ж саме робимо з другою половиною желе.
Сметанний заварний крем
- 600 гр сметани (від 25% жирності)
- 200 гр молока
- 2 жовтки
- ½ ст цукру
- 90 гр білого шоколаду
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
- 3 ст.л. цукрової пудри
- сіль
У каструльці змішуємо жовтки, сіль, цукор, крохмаль і молоко. Варимо, помішуючи, поки маса не почне густіти і відходити від стінок. Знімаємо з вогню і розчиняємо в ній шоколад. Накриваємо плівкою, даємо охолонути, після прибираємо в холод на годину. Збиваємо пару хвилин сметану з пудрою. Потім, не перестаючи збивати, по ложці додаємо холодний заварний крем.
Збірка торта
Викладаємо один на одного 4 коржа, прошаровуючи сметанним кремом. Потім кладемо полуничний корж. Знову 4 коржа, промазаних кремом, полуничний і зверху знову 4 коржа з кремом. Прибираємо в холодильник на 4 години, після чого можна «почаклувати» з прикрасою. Робимо крихту з спечених залишків тіста і обсипаємо торт, а зверху викладаємо ягідки.