Медове блаженство: найпростіший рецепт медовика

Хто з нас не любить домашній, смачний торт «Медовик». Його смак багатьом знайомий з дитинства, а аромат не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Ми поділимося з вами рецептом медовика, який не підведе.

Вам знадобиться:

  • по 1 склянці манки, борошна, цукру і кефіру;
  • 3 великих яйця;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • дрібка солі.

Приготування Медовика

У глибоку миску насипте манну крупу, залийте її кефіром, після чого накрийте харчовою плівкою і залиште на 2 години для набухання.

Коли підійде час, в іншій мисці збийте яйця, цукор, сіль і корицю до білизни, а потім отриману масу акуратно змішайте з набряклою манкою.

Після цього туди ж додайте просіяне борошно, розпушувач і мед і вимішайте колотівкою або виделкою. Змастіть форму, перелийте тісто, разравняйте і дайте йому постояти 15 хвилин.

Випікайте пиріг 30 хвилин при 180 °, перевіряйте готовність зубочисткою.

Такий медовик виходить дуже смачним, але за бажанням можна його розрізати на 2 коржі і промазати варенням або вареним згущеним молоком. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...