Маринуємо грибочки – шампіньйони на зиму без варіння за 20 хвилин

Шампіньйони – найшвидші в приготуванні гриби. Насправді їх можна їсти навіть сирими. Але це не так смачно, як солоненькі і трохи гоструваті шампіньйони з перцем.

Як приготувати? Та легко! Дотримуйтесь моєї покрокової інструкції і вже через кілька годин зможете насолоджуватися пікантними грибочками з перчинкою.

Вам знадобляться:

  • 1 кг дрібних шампіньйонів;
  • 1,5 л води;
  • 200 мл оцту;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 20 г солі;
  • 50 г цукрового піску;
  • 2 лаврові листки;
  • 7 горошин чорного перцю;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 20 г січеного свіжого кропу.

Як приготувати мариновані печериці:

1. Помити гриби під проточною водою і скласти їх в глибоку миску.

2. Змішати в каструлі воду і оцет. Поставити на вогонь і довести до кипіння

3. Потім залити цією рідиною грибочки і залишити просочитися на півгодини

4. Щоб приготувати маринад, потрібно часник натерти і перемішати зі всіма рештою інгредієнтами, крім цибулею.

5. Цибулю нарізати півкільцями і висипати до шампіньйонів.
6. Викласти гриби з цибулею в банку, залити маринадом і прибрати в холодильник на 1 день, періодично струшуючи закуску.

Потім стерилізуйте банки на зиму або відразу подавайте на стіл.

Rating
( No ratings yet )
Loading...